بخورید و بیاشامید تا جوش‌هایتان را درمان کنید!

5/5 - (1 امتیاز)

آکنه و جوش نوعی بیماری پوستی است که باعث ایجاد انواع مختلف برجستگی در سطح پوست می‌شود. این برجستگی‌های عذاب‌آور همان جوش‌های سرسفید، جوش سرسیاه و جوش‌های التهابی و قرمزی هستند که درست در مهم‌ترین روزهای زندگی، اعلام حضور می‌کنند! آکنه هنگامی رخ می‌دهد که منافذ پوست با سلول‌های مرده پوست و چربی اضافی پوست مسدود شود. آکنه بیشتر در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان در دوران بلوغ دیده می‌شود، زمانی که هورمون‌ها باعث تولید غدد چربی بدن در روغن می‌شوند. درمان‌های متعددی برای جوش‌ها معرفی شده است اما بهترین روش، درمان خانگی جوش با تغذیه است. اگر به تأثیر تغذیه در درمان خانگی جوش شک دارید باید بگوییم چندین مطالعه نشان می‌دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به پیشگیری و درمان آکنه کمک کند.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

به طور خاص، غذاهای غنی از مواد مغذی زیر با درمان جوش بدن و صورت کاملاً مرتبط هستند: کربوهیدرات‌های پیچیده، روی یا زینک، ویتامین‌های A و E ، اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌ها.

بسته به علت اصلی آکنه و جوش‌هایتان باید یک درمان مناسب انتخاب کنید اما درمان خانگی جوش با تغذیه، یک روش کاملاً ایمن و بدون عوارض جانبی است که نگرانی بسیاری از افراد را درباره عوارض دارویی و محصولات مراقبتی نامناسب، رفع می‌کند. برای درمان خانگی جوش، می‌توانید از ماسک با مواد طبیعی هم استفاده کنید اما فاکتور اصلی در درمان خانگی جوش این است که ریشه اصلی علت جوش‌ها را می‌توانید با اصلاح تغذیه خشک کنید.

درمان خانگی جوش با رژیم ضد آکنه!

برای درک کامل تأثیر تغذیه بر درمان جوش صورت و بدن، ابتدا باید علت ایجاد جوش‌ها را بدانید. سطح پوست از سوراخ‌های کوچکی پوشیده شده است که به غدد چربی در زیرپوست متصل می‌شوند.

به این سوراخ‌ها منافذ گفته می‌شود. غدد روغنی، مایعی روغنی به نام سبوم تولید می‌کنند. غدد روغنی شما از طریق یک کانال نازک به نام فولیکول، سبوم را به سطح پوست می‌فرستند. این روغن با انتقال سلول‌های مرده پوست از طریق فولیکول مو به سطح پوست، از بین می‌رود. آکنه هنگامی رخ می‌دهد که منافذ پوست با سلول‌های مرده پوست، چربی اضافی و گاهی اوقات باکتری مسدود شود. در دوران بلوغ، هورمون‌ها غالباً باعث تولید چربی اضافی در غدد چربی می‌شوند که این امر خطر آکنه را افزایش می دهد. به همین دلیل است که بر اهمیت روتین مراقبت پوستی بسیار تأکید شده است.

از طرف دیگر، تغذیه به‌عنوان یک درمان خانگی جوش، مؤثر واقع می‌شود. اما چطور؟

درمان خانگی جوش

تغذیه چه تأثیری در درمان خانگی جوش دارد؟

تغذیه و رژیم غذایی سالم می‌تواند به طور مستقیم روی پوست شما اثر بگذارد. برخی از مواد غذایی باعث افزایش قند خون شما می‌شوند. وقتی قند خون شما به‌سرعت بالا می‌رود، باعث ترشح هورمونی به نام انسولین در بدن می‌شود. وجود انسولین اضافی در خون باعث تولید غدد چربی در روغن می‌شود و خطر آکنه را افزایش می‌دهد. اینجاست که تغذیه صحیح با کنترل سطح قند خون به‌عنوان یک درمان خانگی جوش، معجزه می‌کند!

برخی از غذاهایی که باعث افزایش انسولین می‌شوند عبارت‌اند از:

  • ماکارونی
  • برنج سفید
  • نان سفید
  • قند

این غذاها به دلیل تولید انسولین، کربوهیدرات‌های “گلیسمی بالا” محسوب می‌شوند. این بدان معنی است که آن‌ها از قندهای ساده ساخته شده‌اند.  کاهش مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات های گلیسمی بالا، باعث کاهش تولید انسولین و در نهایت درمان ساده و بی دردسر جوش و آکنه خواهد شد.

مواد غذایی مفید برای درمان خانگی جوش

هنگامی‌که صحبت از تأثیر تغذیه در درمان خانگی جوش می‌شود، این پرسش مطرح می‌شود که کدام‌یک از مواد خوراکی، نباید از لیست غذایی، حذف شوند؟

خوردن غذاهای کم گلیسمی که از کربوهیدرات‌هایی پیچیده تشکیل شده‌اند خطر ابتلا به آکنه را کاهش می‌دهد. کربوهیدرات‌های پیچیده در غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزی‌ها فرآوری نشده به‌وفور یافت می‌شود. در واقع شما با اصلاح تغذیه، بدن خودتان را پاک‌سازی کرده و سلامت پوست و مو خودتان را تأمین می‌کنید. برای درمان خانگی جوش‌هایتان، غذاهای حاوی مواد زیر را که در کاهش التهابات پوستی مفید هستند، در رژیم غذایی‌تان بگنجانید:

  • ماده معدنی روی
  • ویتامین A و E
  • مواد شیمیایی به نام آنتی‌اکسیدان

برخی از گزینه‌های غذایی دوستدار پوست هم عبارت‌اند از:

  • میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، زردآلو و سیب‌زمینی شیرین
  • اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره و برگ دار
  • گوجه‌فرنگی
  • نان گندم
  • برنج قهوه‌ای
  • دانه کدوتنبل
  • لوبیا، نخود و عدس
  • ماهی قزل‌آلا و انواع دیگر ماهی‌های چرب
  • آجیل

آجیل

از آن جا عادت‌های غذایی و شرایط بدنی افراد متفاوت است، می‌توانید به‌صورت جدی مواد غذایی مصرفی‌تان را زیر نظر یک پزشک متخصص تغذیه بررسی کنید تا بدانید چه محصولاتی برای شما مفیدتر است.

هنگام برنامه‌ریزی برای رژیم غذایی خود، همیشه حساسیت‌های غذایی را در نظر داشته باشید.

آیا تأثیر تغذیه در درمان خانگی جوش، ثابت شده است؟

شاید شما با خوردن شکلات جوش‌های وحشتناک بزنید اما دوست صمیمی‌تان، هیچ تغییری در صورتش احساس نکند. این تغییرات فردی موجب این تصور شده است که تغذیه، به طور قطعی در درمان جوش و بهبود شرایط پوست و مو تأثیر مثبت ندارد. به همین جهت، مقالات علمی معتبر در زمینه تأثیر تغذیه بر درمان خانگی جوش منتشر شده است که برخی از داده‌ها و نتایج آن را آورده‌ایم.

 

  1. زینک، قاتل جوش و آکنه هورمونی

خوردن غذاهای غنی از روی ممکن است در پیشگیری و درمان آکنه مفید باشد. غذاهایی که غنی از روی هستند عبارت‌اند از:

  • دانه کدوتنبل
  • بادام هندی
  • گوشت گاو
  • بوقلمون
  • عدس
  • غذاهای دریایی مانند صدف و خرچنگ

روی یک ماده معدنی در رژیم غذایی است که در رشد پوست و همچنین تنظیم متابولیسم و ​​سطح هورمون‌ها مهم است. از آن جا که اختلالات هورمونی از شایع‌ترین دلایل جوش هورمونی است، پیشنهاد می‌کنیم مصرف مواد غذایی حاوی روی یا زینک را افزایش دهید.

 

  1. ویتامین‌های A و E

در مطالعه منتشر شده در مجله Toxicology Cutaneous and Eyeular ToxologyTrusted Source ، محققان دریافته‌اند که به نظر می‌رسد سطح پایین ویتامین‌های A و E  با موارد شدید آکنه ارتباط دارد.

آنها پیشنهاد می‌کنند که افراد مبتلا به آکنه با افزایش مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین‌ها، از شدت آکنه خود بکاهند. قبل از مصرف مکمل‌های ویتامین A با پزشک خود صحبت کنید.

اگر علاقه‌ای به مصرف خوراکی این ویتامین‌ها ندارید، می‌توانید از محصولات مراقبتی پوست که حاوی ویتامین A  و   E هستند، برای درمان خانگی جوش استفاده کنید.

 

  1. آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳

امگا ۳ نوعی چربی است که در گیاهان خاص و منابع پروتئینی حیوانی مانند ماهی و تخم‌مرغ یافت می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها مواد شیمیایی هستند که سموم آسیب‌رسان را در بدن خنثی می‌کنند. تصور می‌شود که امگا ۳ و آنتی‌اکسیدان‌ها با هم التهاب را کاهش داده و برای درمان خانگی جوش مفید هستند.

 

برخی مطالعات نشان می‌دهد که برخی غذاها می‌توانند در درمان خانگی جوش مؤثر واقع شده و شما را از شر آکنه خلاص کنند و سلامت پوست را بهبود بخشند، اما هیچ “درمان” غذایی قطعی وجود ندارد. قبل از اصلاح رژیم غذایی، است که با پزشک خود صحبت کنید تا اطمینان حاصل کنید که هر تغییری به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند.

به نظر می‌رسد بهترین توصیه رژیم غذایی در مقابله با آکنه، خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و سرشار از میوه‌ها و سبزیجات تازه، منابع پروتئین سالم و غلات کامل است. اما تأثیر تغذیه در کنار یک روتین مراقبت پوستی مناسب شما، قطعاً چندبرابر خواهد شد. برای درمان خانگی جوش، مقاله روتین مراقبت از پوست را در مجله زیبایی بیوتایل بخوانید. همچنین می توانید از طریق اپلیکیشن بیوتایل، اقدام به رزرو آنلاین آرایشگاه کنید و با پاکسازی ماهانه و حرفه‌ای، درخشش و سلامتی پوست را به خودتان هدیه دهید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *