کابوس هایپرهیدوز و تعریق وحشتناک را با رؤیای بوتاکس جایگزین کنید!

5/5 - (1 امتیاز)

شاید بتوان گفت تعریق بیش از حد، در فصل گرم سال برای همه خانم‌ها و آقایان آزاردهنده است اما برای بسیاری از افراد تعریق یک بیماری است که زندگی‌شان را مختل کرده است. تصور اینکه حتی در فصول سرد سال هم شرشر عرق بریزید هم کلافه‌کننده است چه برسد به اینکه حتی در خواب و قرار ملاقات‌های مهم هم با آن درگیر باشید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

هایپرهیدوز یا بیماری تعریق بیش از حد، کابوسی است که بر زندگی بسیاری از افراد سایه افکنده و حتی با استفاده از انواع و اقسام ضدتعریق‌ها، اسپری‌های خوشبوکننده و دئودورانت‌ها دست از سرشان برنمی‌دارد! اگر شما هم از دسته افرادی هستید که بی‌دلیل و در شرایط عادی کف دست‌ها، پاها یا زیربغلتان خیس عرق می‌شود باید این مقاله را بخوانید! متأسفانه شما به هایپرهیدوز دچار هستید! اما اصلاً هایپرهیدوز چیست و چطور می‌توانید از شر آن خلاص شوید؟

هایپرهیدروز چیست؟

اختلال هایپرهیدروز بیماری است که منجر به تعریق بیش از حد می‌شود. این تعریق می‌تواند در شرایط غیرمعمول مانند هوای خنک و یا بدون هیچ‌گونه محرک ایجاد شود. همچنین می‌تواند به دلیل سایر شرایط پزشکی مانند یائسگی یا پرکاری تیروئید ایجاد شود.

هایپرهیدروز می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. با این حال، برای درمان تعریق بیش از حد، گزینه‌هایی وجود دارند که می‌توانند تا حدودی شرایط را تسکین دهند.

حدود ۴٫۸ درصد آمریکایی‌ها دچار هایپرهیدروز هستند، اما ممکن است این رقم کمتر گزارش شود. مطالعات جامعی در ایران صورت نگرفته اما با یک حساب سرانگشتی مبتلایان به تعریق بیش از حد در ایران هم کم نیستند! خبر بد اینکه بسیاری از آن‌ها به دنبال درمان تعریق بیش از حد نیستند زیرا هرگز متوجه نمی‌شوند که یک بیماری پزشکی قابل‌درمان دارند.

نحوه مدیریت و شناخت بیماری هایپرهیدوز

قبل از آن که به دنبال راهکارهای درمان تعریق بیش از حد باشید باید بدانید که آیا واقعاً دچار چنین بیماری‌ای هستید یا خیر! از آن مهم‌تر علت اصلی بیماری را ریشه‌یابی کنید و سپس به فکر راه چاره باشید.

انواع هایپرهیدوز و درمان آن

تعریق، واکنشی طبیعی به برخی شرایط مانند هوای گرم، فعالیت بدنی، استرس و احساس ترس یا عصبانیت است. با هایپرهیدروز یا تعریق بیش از حد، بدون هیچ دلیل مشخصی بیش از حد معمول عرق می‌کنید. علت اصلی بستگی به نوع بیماری شما دارد.

هایپرهیدروز کانونی اولیه

تعریق عمدتاً در پاها، دست‌ها، صورت، سر و زیربغل شما ایجاد می‌شود. این نوع از بیماری، معمولاً از کودکی شروع می‌شود. حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد افرادی که دارای این نوع هستند سابقه تعریق بیش از حد در خانواده دارند.

هایپرهیدروز عمومی ثانویه

هایپرهیدروز عمومی ثانویه تعریقی است که به دلیل یک بیماری پزشکی یا به‌عنوان عارضه جانبی داروهای خاص ایجاد می‌شود. به‌طورکلی از بزرگسالی شروع می‌شود و ممکن است در سراسر بدن یا فقط در یک ناحیه عرق کنید. همچنین ممکن است بدون آن که خواب وحشتناکی دیده باشید تمام بدنتان خیس عرق شود.

علت تعریق بیش از حد چیست؟

  • بیماری قلبی
  • سرطان
  • اختلالات غده فوق کلیه
  • سکته
  • پرکاری تیروئید
  • یائسگی
  • ضایعات نخاعی
  • بیماری ریه
  • بیماری پارکینسون
  • بیماری‌های عفونی، مانند سل یا HIV

و انواع مختلفی از داروهای تجویز شده و بدون نسخه نیز می‌توانند باعث هایپرهیدروز شوند. در بسیاری از موارد، تعریق یک عارضه جانبی نادر است که اکثر مردم آن را تجربه نمی‌کنند. بااین‌حال، تعریق زیاد یکی از عوارض جانبی رایج داروهای ضدافسردگی مانند:

  • نورتریپتیلین (پاملور)
  • پروتریپتیلین

است. افرادی که از پیلوکارپین برای خشکی دهان یا روی به‌عنوان مکمل غذایی معدنی استفاده می‌کنند، هم می‌توانند تعریق بیش از حد را تجربه کنند.

به همین دلیل اولین قدم برای درمان تعریق بیش از حد، مراجعه به پزشک متخصص است.

تعریق بیش از حد دست

علائم و درمان تعریق بیش از حد

  • تعریق بیش از حد که حداقل به مدت شش ماه بدون هیچ دلیل مشخصی رخ‌داده است
  • عرقی که تقریباً به همان میزان در دو طرف بدن شما ایجاد می‌شود
  • تعریق که در فعالیت‌های روزمره شما تداخل ایجاد می‌کند (مانند کار یا روابط)
  • تعریق بیش از حد که از سن کمتر از ۲۵ سالگی آغاز شده است
  • و سابقه خانوادگی هایپرهیدروز

عواملی هستند که نشانگر ابتلا به هایپرهیدروز کانونی اولیه است. برای تشخیص دقیق‌تر باید به پزشک مراجعه کنید. تعریق بیش از حد در یک منطقه ممکن است نشان دهد که شما دارای هایپرهیدروز عمومی ثانویه هستید. برای یافتن علت اصلی، مراجعه به پزشک خود مهم است.

برخی از شرایط مرتبط با تعریق زیاد می‌تواند خطرناک باشد. اگر علائم غیرمعمول دیگری را همراه با تعریق تجربه کردید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید تا دراسرع‌وقت برای درمان تعریق بیش از حد شما را راهنمایی کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

تعریق زیاد می‌تواند علامت بیماری‌های بسیار جدی دیگر باشد. اگر علائم زیر را دارید باید فوراً برای درمان تعریق بیش از حد به پزشک مراجعه کنید.

  • تعریق و کاهش وزن
  • تعریق که عمدتاً هنگام خواب اتفاق می‌افتد
  • تعریق که همراه با تب، درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضربان قلب سریع باشد
  • تعریق و درد قفسه سینه، یا احساس فشار در قفسه سینه
  • تعریق طولانی‌مدت و غیرقابل‌توجیه

۵ روش تأیید شده برای درمان تعریق بیش از حد یا هایپرهیدوز

 

  1. استفاده از ضد تعریق تخصصی

ممکن است پزشک ضد تعریق حاوی کلرید آلومینیوم برای شما تجویز کند. این ضد عرق قوی‌تر از آن‌هایی است که بدون نسخه در مراکز بهداشتی و داروخانه‌ها در دسترس است و اغلب برای درمان موارد خفیف هایپرهیدروز یا تعریق روزانه استفاده می‌شود.

 

  1. یونتوفورز

در این روش از دستگاهی استفاده می‌شود که درحالی‌که در آب غوطه‌ور هستید، جریان الکتریکی سطح پایین را ارائه می‌دهد. جریان‌ها اغلب به دست‌ها، پاها یا زیربغل شما می‌رسند تا به طور موقت غدد عرق شما را مسدود کنند.

 

  1. تجویز داروهای آنتی کولینرژیک

داروهای آنتی کولینرژیک می‌توانند موجب تسکین تعریق عمومی شوند. این داروها مانند گلیکوپیرولات (Robinul) از اثر استیل کولین جلوگیری می‌کنند. استیل کولین ماده شیمیایی است که بدن شما تولید و به تحریک غدد عرق کمک می‌کند. دوره مصرف این داروها حدود دوهفته طول می‌کشد و ممکن است عوارض جانبی مانند یبوست و سرگیجه ایجاد کند.

 

  1. بوتاکس (سم بوتولینوم)

از آمپول بوتاکس ممکن است برای درمان هایپرهیدروز شدید استفاده شود. تزریق بوتاکس اعصاب تحریک‌کننده غدد عرق شما را مسدود می‌کند. قبل از اینکه این روش درمانی مؤثر واقع شود، معمولاً به چندین تزریق نیاز دارید. اما بهترین روش و در دسترس ترین روشی است که بسیاری از بیماران را از تعریق بیش از حد نجات داده است.

 

  1. عمل جراحی

اگر فقط در ناحیه زیربغل دچار هایپرهیدوز هستید، ممکن است جراحی بتوانید شرایط شما را درمان کند. این روش شامل برداشتن غدد عرق در زیربغل شما است. گزینه دیگر انجام سمپاتکتومی آندوسکوپی توراک است. این شامل قطع اعصابی است که پیام‌ها را به غدد عرق شما منتقل می‌کنند.

 

تزریق بوتاکس، درمان ۱۰۰ درصد مؤثر هایپرهیدوز

سازمان غذا و دارو (FDA)، تزریق بوتاکس را برای درمان تعریق بیش از حد تأیید کرده است. تزریق بوتاکس با انسداد یک ماده شیمیایی در بدن که غدد عرق را فعال می‌کند، هایپرهیدوز را درمان می‌کند.

طبق آمار انجمن بین‌المللی هایپرهیدروز، تزریق بوتاکس زیربغل می‌تواند تعریق زیربغل را به میزان ۸۲-۸۷٪ کاهش دهد. اثرات این تزریق بوتاکس معمولاً ۴-۱۲ ماه یا در برخی موارد تا ۱۴ ماه ادامه دارد.

افرادی که تزریق بوتاکس زیربغل انجام می‌دهند می‌توانند اثرات کامل درمان را پس از ۲ هفته تجربه کنند. با این حال، بوتاکس یک راه‌حل دائمی برای درمان تعریق بیش از حد نیست. هر بار تزریق بوتاکس برای درمان هایپرهیدوز، حدود ۴-۱۲ ماه مؤثر است، بنابراین فرد به تزریق مداوم نیاز دارد. البته در بسیاری از موارد پس از دو دوره تزریق بوتاکس، شرایط شما به حد چشمگیری بهبود می‌یابد.

بوتاکس چطور هایپرهیدوز را از بین می‌برد؟

تزریق بوتاکس برای درمان هایپرهیدوز، شاید عجیب باشد اما در مدت‌زمان کوتاهی طرفداران و موافقان زیادی پیدا کرده است که دیر لازم نیست نگران ظاهر ناخوشایند یا کلافگی حاصل از تعریق بیش از حد باشند.

سم بوتولینوم نوتوتوکسینی است که توسط باکتری Clostridium botulinum ساخته می‌شود. نوروتوکسین ها موادی هستند که بر ساختار یا عملکرد سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند. بوتاکس عملکرد برخی از انتقال‌دهنده‌های عصبی را تغییر می‌دهد. مواد شیمیایی در بدن هستند که به بدن دستور می‌دهند به طریقی خاص واکنش نشان دهد. بوتاکس انتقال‌دهنده عصبی را که به غدد عرق می‌گوید برای تولید عرق آماده شوند را در ناحیه تزریق مسدود می‌کند. پزشکان ممکن است بوتاکس را برای درمان تعریق بیش از حد در سایر مناطق بدن که مستعد تعریق زیاد هستند مانند پاها، کف دست‌ها، زیر سینه‌ها، کشاله ران و حتی صورت و پیشانی تجویز کنند.

بوتاکس، انقلابی نو در درمان تعریق بیش از حد

بوتاکس یک درمان انقلابی برای هایپرهیدروز بوده است. این ماده به بهبود کیفیت زندگی بسیاری از بیماران کمک کرده و یک درمان عالی است، به‌خوبی کار می‌کند و بیماران از نتایج واقعاً راضی هستند.

برای درمان تعریق بیش از حد با تزریق بوتاکس، پزشکی را انتخاب کنید که در طول مراحل مختلف درمان مشاوره‌های لازم را انجام داده و بهترین روش را برای شما انتخاب کند.

چه کسی فکرش را می‌کرد که یک روز تزریق بوتاکس، پا از حیطه چین‌وچروک‌ها پا فراتر بردارد و یک معجزه درمانی باشد؟! برای آشنایی با انواع کاربردهای پزشکی تزریق بوتاکس سری به مجله زیبایی بیوتایل بزنید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *