کاربردهای بی‌نظیر و ۱۰۰ درصد مؤثر بوتاکس در دنیای درمان

5/5 - (1 امتیاز)

هرچند تزریق بوتاکس در درجه اول برای کاهش پیری و چین‌وچروک صورت ذکر شده است اما شهرت و محبوبیت بوتاکس فقط به صنعت آرایش و زیبایی محدود نمی‌شود. کاربردهای پزشکی بوتاکس، آن‌قدر متعدد هستند که باید از این ماده سمی که تحت‌نظر پزشک متخصص تزریق می‌شود به‌عنوان یک درمان واقعاً مؤثر تشکر کرد!

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

از کاربردهای پزشکی بوتاکس می‌توان به درمان بیماری‌هایی مانند اسپاسم گردن (دیستونی گردن رحم) ، تعریق زیاد (هایپرهیدروز)، مثانه بیش فعال و تنبلی چشم اشاره کرد. تزریق بوتاکس همچنین ممکن است به جلوگیری از میگرن مزمن کمک شایانی کند.

در تزریق بوتاکس از سمی به نام onobotulinumtoxinA استفاده می‌شود تا به طور موقت از حرکت عضله جلوگیری کند. این سم توسط میکروبی تولید می‌شود که باعث بوتولیسم، نوعی مسمومیت غذایی می‌شود. بوتاکس اولین دارویی بود که از سم بوتولینوم استفاده کرد. اما مسیر روشنی را برای درمان بسیاری از بیماری‌های کلافه‌کننده باز کرد. اگر از کاربردهای پزشکی بوتاکس مطلع نیستید مطالعه این مقاله فرصت خوبی است تا برای سلامتتان آگاهی کسب کنید.

چطور بوتاکس جای خودش را در دنیای پزشکی باز کرد؟

تزریق بوتاکس سیگنال‌های شیمیایی خاصی از اعصاب را مسدود می‌کند، این ماده بیشتر سیگنال‌هایی که باعث انقباض عضلات می‌شوند را مسدود کرده و جوانی را به زنان و مردان زیادی هدیه داده است. رایج‌ترین کاربرد این تزریق‌ها شل شدن موقت عضلات صورت است که باعث ایجاد چین‌وچروک در پیشانی و اطراف چشم می‌شود. از تزریق بوتاکس همچنین برای درمان بیماری‌هایی که بر عملکرد بدن تأثیر می‌گذارد استفاده می‌شود.

مؤثرترین کاربردهای پزشکی بوتاکس

  1. درمان دیستونی دهانه رحم: در شرایط این بیماری دردناک، عضلات گردن شما به طور غیرارادی منقبض می‌شوند و باعث سرگیجه شدید یا احساس ناخوشایندی تبدیل خواهند شد. اگر این علائم مدت‌هاست که آزارتان می‌دهد برای پیگیری و تشخیص دقیق ریشه مشکل به پزشک مراجعه کنید.

 

  1. تنبلی چشم: شایع‌ترین علت تنبلی چشم عدم تعادل در عضلات مسئول اطراف چشم است. یکی از کاربردهای پزشکی بوتاکس که بسیاری از اوقات توصیه می‌شود برای درمان تنبلی چشم‌هاست.

 

  1. انقباضات عضلانی: برخی از شرایط عصبی، مانند فلج مغزی، می‌توانند باعث خشکی و انقباض شدید عضلات و در نتیجه خمیدگی یا درد در نواحی مختلف بدن شوند یکی از کاربردهای پزشکی بوتاکس این است که در برخی موارد، می‌توان این عضلات منقبض را با تزریق دوز مناسب از بوتاکس شل کرد. برای پیشگیری از انقباضات عضلانی، داشتن یک برنامه ورزش منظم قدم اول است. درصورتی‌که گرفتگی‌های مکرر آزارتان می‌دهد، مراجعه به پزشک را جدی بگیرید. آسیب‌های جزئی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند در اغلب موارد کاملاً از بین خواهند رفت.

 

  1. هایپرهیدروز یا تعریق بیش از حد نواحی مختلف بدن: در این شرایط، تعریق بیش از حد حتی در مواردی که درجه حرارت بالا نیست و مشغول فعالیت جسمانی نیستید هم اتفاق می‌افتد. برای درمان تعریق مداوم کف دست‌وپا، بوتاکس به‌تازگی درمانی مؤثر شناخته شده است.

 

  1. میگرن مزمن: اگر بیش از ۱۵ روز در ماه دردهای وحشتناک میگرنی را تحمل می‌کنید، بعد از خواندن این مقاله با خیال آسوده از جدیدترین کاربردهای پزشکی بوتاکس برای درمان از متخصصتان مشورت بگیرید. تزریق بوتاکس ممکن است به کاهش فرکانس سردرد کمک کند.

 

  1. اختلال عملکرد مثانه: تزریق بوتاکس همچنین می‌تواند به کاهش بی‌اختیاری ادرار ناشی از مثانه پرکار کمک کند.

 

  1. کشیدگی چشم: تزریق بوتاکس ممکن است به رفع انقباض یا انقباض عضلات اطراف چشم کمک کند.

 

عوارض و خطرات کاربردهای پزشکی بوتاکس

تزریق بوتاکس وقتی توسط پزشک باتجربه انجام شود نسبتاً بی‌خطر است. عوارض جانبی و عوارض احتمالی عبارت‌اند از:

  • درد، تورم یا کبودی در محل تزریق
  • سردرد یا علائم شبیه آنفولانزا
  • افتادگی پلک یا ابروهای کوکی
  • لبخند کج یا آب خوردن
  • خشکی چشم یا پارگی بیش از حد

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگرچه بسیار بعید است، اما ممکن است سم موجود در بوتاکس، در بدن شما پخش شود. در صورت مشاهده هر یک از این عوارض چند ساعت تا چند هفته پس از تزریق بوتاکس، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

  • ضعف عضلانی
  • مشکلات بینایی
  • مشکل در صحبت‌کردن یا بلعیدن
  • مشکلات تنفسی
  • از دست‌دادن کنترل مثانه

پزشکان معمولاً استفاده از بوتاکس را در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی‌کنند. توجه داشته باشید که در افرادی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند نباید بوتاکس استفاده شود.کاربرد پزشکی بوتاکس

پزشک خود را با دقت انتخاب کنید!

برای بهره‌مندی از کاربردهای پزشکی بوتاکس یادتان باشد که تزریق بوتاکس فقط باید تحت مراقبت پزشک انجام شود. نحوه تزریق بوتاکس آن‌قدر دقیق است که انتخاب یک پزشک ماهر کاملاً در جلوگیری از عوارض و خطرات احتمالی تزریق بوتاکس، مؤثر است. اگر تزریق بوتاکس در کاربردهای پزشکی بوتاکس اشتباه انجام شود، ممکن است بسیار خطرناک باشد. به دنبال پزشکی بروید که متخصص بیماری شما باشد و تجربه تجویز درمان‌های بوتاکس را داشته باشد.

یک پزشک ماهر و دارای گواهینامه و مجوز وزارت بهداشت و درمان می‌تواند در مورد روش کار به شما مشاوره دهد و به شما کمک کند تا به بهترین وجهی که متناسب با نیازها و سلامتی شما باشد از کاربردهای پزشکی بوتاکس بهره‌مند شوید.

 آمادگی لازم جهت بهره‌مندی از کاربردهای پزشکی بوتاکس را داشته باشید

اگر در طی چهار ماه گذشته هر نوع تزریق بوتاکس داشته‌اید، باید به پزشک خود بگویید. همچنین در صورت استفاده از داروهای شل‌کننده عضلات، داروهای کمکی برای خواب یا داروهای آلرژی به پزشک خود اطلاع دهید. اگر داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید، ممکن است لازم باشد چند روز قبل از تزریق، مصرف آن‌ها را متوقف کنید تا خطر خونریزی یا کبودی شما کاهش یابد.

چه انتظاری می‌توانید از کاربردهای پزشکی بوتاکس داشته باشید؟

قبل از عمل

بیشتر افراد در طول عمل احساس ناراحتی زیادی نمی‌کنند. اما ممکن است قبل از تزریق بوتاکس بخواهید پوست شما بی حس شود، به‌خصوص اگر کف دست یا کف پا به دلیل تعریق زیاد تحت درمان قرار گرفته باشد.

پزشک شما ممکن است از یک یا چند روش مختلف برای بی حس کردن محل درمان استفاده کند، مانند بی‌حسی موضعی، بی‌حسی با یخ و لرزش که از ماساژ برای کاهش ناراحتی استفاده می‌کند. از آن جایی که تزریق بوتاکس معمولاً با بی‌حسی انجام می‌شود این روش در انواع کاربردهای پزشکی و زیبایی معمولاً ایمن است.

در طول درمان

تزریق بوتاکس معمولاً در مطب پزشک انجام می‌شود. پزشک شما از یک سوزن نازک برای تزریق مقادیر کمی سم بوتولینوم به پوست یا عضلات شما استفاده می‌کند. تعداد تزریقات موردنیاز به عوامل زیادی از جمله میزان ناحیه تحت درمان، شدت بیماری یا حتی نیاز و توانایی بدن شما بستگی دارد.

بعد از عمل

به‌هیچ‌عنوان، مناطق تحت درمان را به مدت ۲۴ ساعت مالش یا ماساژ ندهید. محتاط بودن در این مسائل، از سرایت سم به منطقه دیگر جلوگیری کند. می‌توانید بلافاصله پس از انجام مراحل به فعالیت‌های عادی خود برگردید اما حتماً درباره مراقبت‌ها و محدودیت‌های پس از تزریق بوتاکس از متخصص خود سؤال کنید.

نتایج درمان و کاربردهای پزشکی بوتاکس

معمولاً یک تا سه روز پس از تزریق بوتاکس، مواد تزریق شده برای درمان شروع به کار می‌کند. بسته به مشکلی که از بوتاکس برای درمان آن استفاده می‌کنید، این اثر ممکن است سه ماه یا بیشتر طول بکشد. برای ماندگاری و ریشه‌کن شدن مشکل، معمولاً طبق نظر پزشک، طی بازه‌های زمانی مختلف به تزریق منظم بوتاکس و پیگیری نیاز دارید.

طی سال‌های اخیر، کاربردهای پزشکی بوتاکس در درمان بسیاری از بیماری‌ها خودشان را نشان داده‌اند. برای درمان از طریق تزریق بوتاکس حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید و به بهانه هزینه کمتر، به پزشک‌هایی که خارج از مطب، مراکز درمانی و کلینیک‌ها خدمات ارائه می‌دهند اعتماد نکنید. سلامتی شما مهم‌تر از هزینه‌ای است که پرداخت خواهید کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره موضوعات زیبایی، آرایشی و سلامتی مجله زیبایی بیوتایل را دنبال کنید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *