5 روش مؤثر در حذف موهای زائد بدن

4.8/5 - (5 امتیاز)

همه افراد موهای زائد دارند، اما بسته به نوع موهای بدنتان یا ترجیحات شخصی شما، ممکن است بخواهید از شر آن‌ها خلاص شوید. برخلاف بسیاری از ادعاهای بازاریابی، هیچ‌گونه روش درمانی حذف موهای زائد بدن نمی‌تواند موها را به‌طور دائمی از بین ببرد. بااین‌حال، روش‌های مختلفی برای از بین بردن موها برای هفته‌ها، ماه‌ها یا دوره‌های طولانی‌تر وجود دارد. متخصصان پوست درمان‌های متعددی را برای حذف موهای زائد بدن ارائه می‌دهند که شامل لیزر موهای زائد و کرم تجویزی است که می‌تواند رشد موها را کند، کند.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

وقتی صحبت از بین بردن موهای ناخواسته به میان می‌آید، شما گزینه‌هایی فراتر از این‌ها دارید. با اطلاعات غلط زیادی که در مورد این گزینه‌ها وجود دارد، تشخیص اینکه کدام روش برای شما بهتر است دشوار است. برای کمک به تصمیم‌گیری آگاهانه، مجله زیبایی و سلامتی بیوتایل در این مقاله حقایقی اساسی را بیان می‌کند که متخصصان پوست در مورد 5 روش رایج برای از بین بردن موهای زائد با بیماران خود به اشتراک می‌گذارند.

سرعت رشد مو، فاکتوری مهم در انتخاب بهترین روش حذف موهای زائد

طبق اعلام آکادمی پوست آمریکا، موهای مردان سریع‌تر از موهای زن تمایل به رشد دارند. موهای سر شما می‌تواند حدود یک اینچ در سال رشد کند. عوامل خاصی می‌توانند بر میزان رشد موها تأثیر بگذارند، ازجمله تغذیه، داروها و ژنتیک. سرعت رشد مو حتی ممکن است با افزایش سن کاهش یابد. رشد مو یک فرایند پیچیده است که از اعماق فولیکول مو شروع می‌شود. مو برای تغذیه آن‌ها به خون وابسته است زیرابه سطح پوست راه پیدا می‌کند. غدد چربی (چربی) هم با روان نگه‌داشتن و سالم نگه‌داشتن موها نقش دارند. پس اگر رشد موهایتان زیاد است می‌توانید از سلامت خودتان مطمئن باشید البته تا زمانی که اطمینان حاصل کنید دچار بیماری پرمویی نشده‌اید. هرچند رشد موهای سر، ایده‌آل همه آدم‌هاست اما اغلب افراد در تلاش‌اند بهترین روش حذف موهای زائد بدن را پیدا کنند. در ادامه به بهترین روش‌ها و نکات قوت و ضعف آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین روش‌های حذف موهای زائد بدن

اگر به دنبال راه‌حل‌های بلندمدت برای از بین بردن موهای زائد هستید، ممکن است زمان آن فرارسیده باشد که سایر تکنیک‌های رفع موهای زائد را جایگزینی برای تیغ و بند انداختن در نظر بگیرید. روش‌های زیر بر اساس توانایی آن‌ها در حذف موها برای طولانی‌ترین زمان طبقه‌بندی‌شده‌اند:

  1. الکترولیز، از بین بردن دائمی موهای زائد

الکترولیز شامل استفاده از فرکانس‌های رادیویی موج‌کوتاه است که از طریق سوزن‌های ریز مستقیماً در فولیکول‌های مو قرار می‌گیرند. هدف این است که فولیکول مو را از بین ببرید تا باعث رشد موهای جدید نشود. این روش باید توسط متخصص پوست یا متخصص الکترولوژیست انجام شود.

برخلاف سایر گزینه‌های حذف مو، الکترولیز به‌عنوان یک‌راه حل دائمی توسط سازمان غذا و دارو در نظر گرفته می‌شود. بااین‌حال، برای دستیابی به بهترین نتیجه، به چندین نوبت پیگیری نیاز دارید.

الکترولیز را می‌توان در هر نقطه از بدن انجام داد و برای انواع پوست مفید است. شایع‌ترین عارضه جانبی درد و قرمزی ناشی از سوزش پوست است. عوارض جانبی نادر اما جدی شامل زخم و عفونت از سوزن‌ها و همچنین کلوئیدها (رشد بیش‌ازحد بافت اسکار) است.

الکترولیز

مزایا و معایب الکترولیز در حذف موهای زائد بدن

اگرچه الکترولیز برای حذف موهای زائد بدن، جذاب به نظر می‌رسد، خالی از لطف نیست که نقاط مثبت و منفی زیر را در نظر بگیرید:

  • الکترولیز می‌تواند موهای زائد را برای همیشه از بین ببرد.
  • روی انواع موها، ازجمله موهای رنگ روشن که لیزر نمی‌تواند آن‌ها را از بین ببرد، کار می‌کند.
  • اگر اپراتور شما از پروب‌های غیر استریل استفاده کند، می‌تواند باعث عفونت پوست یا خون شود.
  • اگر توسط افراد بی‌تجربه انجام شود، الکترولیز می‌تواند باعث ایجاد زخم و سوختگی شود.
  • افرادی که پوست تیره‌تری دارند می‌توانند نوعی زخم برجسته به نام کلوئید ایجاد کنند.
  • برخی از مردم می‌گویند الکترولیز احساس ناراحتی یا درد می‌کند زیرا هر بار که موی سر درمان می‌شود، احساس سوزش می‌کنید.
  • بسته به طول درمان، هزینه الکترولیز ممکن است زیاد باشد.
  1. لیزر موهای زائد بدن

لیزر موهای زائد یکی دیگر از گزینه‌های بلندمدت حذف موهای زائد است. مانند الکترولیز، این درمان فولیکول مو را هدف قرار می‌دهد. این کار با آسیب رساندن به فولیکول با لیزرهای با حرارت بالا باعث جلوگیری از رشد موهای جدید می‌شود.

لیزر موهای زائد به‌استثنای ناحیه چشم می‌تواند در هر نقطه از بدن انجام شود. این روش درمانی در افرادی که رنگ پوست روشن دارند و موهای تیره دارند بهترین تأثیر را دارد. لیزر موهای زائد مانند الکترولیز نیاز به چندین جلسه برای مشاهده بهترین نتیجه دارد. بسته به ناحیه حذف موهای زائد، ممکن است به حدود چهارتا شش درمان بافاصله بین چهارتا هشت هفته نیاز داشته باشید. هزینه هر جلسه بین حداقل 400 هزارتومان است.

در بیشتر موارد، حذف موهای زائد چندین ماه طول می‌کشد و در برخی موارد ممکن است سال‌ها طول بکشد. وقتی موها دوباره رشد می‌کنند، اغلب رنگ آن‌ها ظریف‌تر و روشن‌تر است. بااین‌حال، لیزر موهای زائد حذف موهای دائمی را تضمین نمی‌کند.

شایع‌ترین عارضه جانبی لیزر بدن سوزش و قرمزی پوست است، اما معمولاً بعد از چند ساعت برطرف می‌شود. این درمان به‌ویژه در پوست‌های تیره می‌تواند باعث تغییر موقت رنگ‌دانه‌ها شود. عوارض جانبی جدی‌تر شامل تاول و زخم است، اما این مورد نادر است.

لیزر موهای زائد بدن

مزایا و معایب لیزر بدن

  • ممکن است حذف موهای زائد بدن بین 8 الی 10 هفته یا بیشتر طول بکشد، اما لیزر موهای زائد تقریباً دائمی است.
  • افراد با هر رنگ پوست می‌توانند با خیال راحت لیزر موهای زائد خود را انجام دهند، اما فردی که این روش را روی افرادی که دارای پوست رنگی هستند انجام می‌دهد باید تجربه انجام لیزر موهای زائد بر روی پوست‌های تیره‌تر را داشته باشد.
  • مردانی که به دلیل تراشیدن موهای زائد دائماً دچار سوزش یا ریزش مو می‌شوند، می‌توانند با لیزر موهای زائد ریش خود را برای همیشه از بین ببرند. هنگامی‌که دیگر اصلاح نمی‌کنید، سوزش تیغ یا موهای روییده شمارا اذیت نمی‌کند.
  • لیزر موهای زائد روی موهای بلوند، سفید، خاکستری یا قرمز کار نمی‌کند زیرا لیزر نمی‌تواند موهای رنگ روشن را به‌طور مؤثری مورد هدف قرار دهد.
  • تا زمانی که پوست بهبود یابد باید منطقه تحت درمان را پوشانده و دور از نور خورشید قرار دهید.
  • اگر برنزه هستید، باید صبر کنید تا رنگ بدنتان به‌طور کامل محو شود زیرا ممکن است حذف موهای زائد بدن با لیزر برایتان ایمن نباشد.
  1. کرم‌های تجویزی

اگر ایده یا هزینه الکترولیز یا لیزر موهای زائد را دوست ندارید، بهتر است در مورد کرم‌های تجویزی با متخصص پوست خود صحبت کنید. به‌ویژه یکی از انواع آن، eflornithine (Vaniqa) نام دارد که از آن دو بار در روزبه مدت یک ماه استفاده می‌کنید. این دارو با مهار تولید آنزیم‌هایی که باعث تحریک رشد مو می‌شوند، عمل می‌کند.

طبق مطالعه‌ای که روی این درمان انجام‌شده است، نتایج می‌تواند تا هشت هفته ادامه داشته باشد، پس‌ازآن می‌توانید دوباره این روند را شروع کنید.

البته این کرم‌ها فقط برای موهای صورت عمل می‌کند و برای خانم‌ها مناسب‌تر است. برخی از عوارض جانبی ممکن است شامل سوزش، بثورات و جوش‌های ناشی از اختلال در فولیکول باشد.

  1. اپیلاسیون حرفه‌ای

یک گزینه برای حذف موهای زائد بدن، موم و اپیلاسیون حرفه‌ای است که توسط متخصص زیبایی انجام می‌شود. وقتی موها به این روش برداشته می‌شوند، مستقیماً از ریشه خارج می‌شوند. بسته به‌سرعت رشد موهای شما، نتایج ممکن است از دو تا هشت هفته طول بکشد. این گزینه ارزان‌تر از لیزر موهای زائد یا الکترولیز است، اما ممکن است لازم باشد درمان را بیشتر تکرار کنید.

درحالی‌که می‌توان موچین را در هر ناحیه از بدن انجام داد، اپیلاسیون نباید در ناحیه تناسلی، نوک سینه‌ها، گوش‌ها یا مژه‌ها انجام شود. همچنین باید از استفاده از موم بر روی وریدهای واریسی، خال یا زگیل یا روی پوست ترک‌خورده یا آفتاب‌سوختگی خودداری کنید. شایع‌ترین عوارض جانبی موچین و اپیلاسیون حرفه‌ای شامل بثورات خفیف و سوزش است، اما این معمولاً موقتی است. علاوه بر این یادتان باشد که برداشتن موم می‌تواند دردناک باشد و اگر موم خیلی داغ باشد، می‌تواند پوست شمارا بسوزاند.

اپیلاسیون

اپیلاسیون در موارد زیر توصیه نمی‌شود:

  • مصرف ایزوترتینوئین (داروی تجویزشده برای درمان آکنه شدید) یا مصرف آن در 6 ماه گذشته.
  • استفاده از آنتی‌بیوتیک
  • استفاده از ترتینوئین (همچنین به‌عنوان اسید رتینوئیک شناخته می‌شود) روی پوست شما.
  • این داروها پوست شمارا نازک می‌کنند. وقتی موم برداشته می‌شود، ممکن است پوست شما پاره شود.
  • برای چسباندن موم داغ از چوب‌های بستنی به‌جای یک کاردک فلزی استفاده کنید.
  • هر بار که مومی به پوست شما می‌زنند، یک چوب چوبی استفاده‌نشده را به موم آغشته کنید.
  • فروبردن چوب در موم بیش از یک‌بار می‌تواند باکتری‌ها و میکروب‌های دیگر را از مشتریان قبلی به شما منتقل کند. موم گرم شده آن‌قدر گرم نیست که می‌تواند باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها را از بین ببرد.
  1. لایه‌برداری شیمیایی و حذف موهای زائد بدن

این درمان شامل یک ژل یا کرم بدون نسخه است که روی پوست خود قرار می‌دهید.سپس پروتئین در موهای شما به نام کراتین ضعیف می‌شود. و باعث می‌شود که موها بریزند و به‌راحتی پاک شوند. این کرم‌ها، فولیکول مو را هدف قرار نمی‌دهد، بنابراین نتایج ممکن است فقط حدود دو هفته طول بکشد. بااین‌حال، این‌یک گزینه ارزان است که می‌توانید در خانه انجام دهید. مطمئن شوید که از نوع مناسب کرم برای ناحیه‌ای که می‌خواهید موها را از بین ببرید استفاده کنید. برخی از کرم‌ها برای صورت و برخی دیگر برای بدن یا ناحیه تناسلی فرموله شده‌اند. عوارض جانبی این درمان می‌تواند شامل سوختگی شیمیایی، بثورات و تاول باشد.

چه زمانی باید برای حذف موهای زائد بدن به پزشک مراجعه کنید؟

اگر علیرغم روش‌های مختلف درمان موهای زائد، رشد سریع موهای شما ادامه پیدا کرد، برای ملاقات با پزشک خود وقت بگیرید. بسیاری از روش‌های حذف موهای زائد بدن درصورتی‌که دچار بیماری پرمویی در زنان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک یا پرکاری تیروئید باشید، جواب نمی‌دهند! پس قبل از آن‌که روش دلخواهتان را پیش بگیرید، آزمایش هورمونی را فراموش نکنید. اگر موهایتان در پوستتان برگشته‌اند، عفونی‌شده‌اند یا به کیست تبدیل‌شده‌اند، با پزشک خود مشورت کنید.

حذف موهای زائد بدن

حذف موهای زائد بدن

داشتن موهای بدن کاملاً طبیعی است و اصلاح یا حذف آن‌ها اختیاری است. وقت بگذارید و فکر کنید که آیا می‌خواهید موهای بدن خود را بردارید و برای چه مدت؟ علیرغم ادعاهای فراوان، هیچ راه‌حل دائمی و ۱۰۰ درصدی برای حذف موهای زائد بدن به‌جز الکترولیز وجود ندارد. بااین‌حال، راه‌حل‌های بلندمدت برای حذف موهای زائد و راه‌هایی برای محدود کردن رشد مجدد موها وجود دارد. از روش های خانگی نیز میتوانید برای اصلاح موهای زائد استفاده کنید. با پزشک یا متخصص پوست در مورد بهترین گزینه‌ها برای خود صحبت کنید. همچنین می‌توانید با دانلود اپلیکیشن رزرو آنلاین آرایشگاه  از سالن‌های معتبر محل سکونت خود وقت اپیلاسیون و اصلاح صورت رزرو کنید و از تخفیفات بعدی برخوردار شوید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *