انواع بیماری های پوستی ارثی

5/5 - (2 امتیاز)
شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

پوست بزرگ ترین بخش بدن انسان است که در برابر خطرات خارجی از ما محافظت می کند. پس تعجب نخواهید کرد اگر به شما بگویم که بیماری های پوستی ارثی و غیر ارثی زیادی نیز برای آن وجود دارد. ممکن است در حال انجام کاری باشید که متوجه لکه ای عجیب روی دستتان شوید. احتمالا نگران می شوید. و می خواهید بفهمید این لکه ناشناخته نشانه چیست؟ با ما همراه باشید تا در مجله زیبایی بیوتایل با انواع بیماری های پوستی ارثی آشنا شویم.

بیماری ژنتیکی پوستی

همیشه برای جلوگیری از بیماری ها راهی وجود دارد و پوست هم از این قضیه مستثنا نیست. اما بعضی بیماری ها ریشه در ژنتیک ما دارند و به اصطلاح بیماری ژنتیکی پوستی هستند. این بیماری ها از طریق ژن پدر و مادر به فرزند منتقل می شوند. در ادامه با تعدادی از آن ها آشنا می شویم.

بیماری داریر سفید یکی از انواع نادر بیماری های پوستی ارثی

بیماری دایر سفید، در بیماری های ارثی نادر دسته بندی می شود. این بیماری خود را به صورت زگیل های پاپولر که به طور قرینه در تنه، زیر بغل، صورت، گردن و پوست جمجمه نشان می دهد.

زمانی که پوست بدن به صورت غیر طبیعی سخت شود و سلول های پوست در لایه بیرونی کراتینیزه شوند، این بیماری بروز می کند. طبق تحقیقات عمل آمده افرادی که این اختلال را دارند، در سلول های پوست شان اتصال وجود ندارد. همین امر سبب کراتینیزه شدن بیشتر پوستشان می شود.

انواع بیماری پوستی ارثی

بیماری مالدی مالیدا

بیماری نادر مالدی مالیدا یکی از انواع بیماری های پوستی ارثی است. که بیشتر در مردم مدیترانه دیده می شود. این مشکل ژنتیکی باعث ضخیم شدن پوست کف دست و پا می شود. دلیل این امر بزرگ شدن سلول های پوستی کف دست و پا می باشد. و باعث زرد شدن آن ها می شود. دلیل این اختلال، ۲ ژن جهش یافته در پدر و مادر می باشد.

بیماری اپی درمولیز تاولی

بیماری اپی در مولیز تاولی، یکی دیگر از بیماری های پوستی ژنتیکی است. که با  تابش اشعه خود را نشان می دهد. این تحلیل پوستی با تغییرات خفیف دما و فشار، تاول های عمیق و دردناک ایجاد می کند.

تاول زمانی ایجاد می شود که لایه داخلی و خارجی پوست از هم جدا شوند. در این زمان بدن قسمت شل شده پوست را با مایع پر می کند تا به ترمیم منطقه آسیب دیده برسد. تاول های این بیماری شدید تر هستند و حتی با یک راه رفتن ساده، خزیدن، بغل کردن یا اعمالی از این قبیل کل بدن را فرا می گیرند. زیادی و آسان بودن دلیل ایجاد این تاول ها می تواند باعث عفونت گسترده و حتی قطع عضو شود. برای ابتلا به این بیماری باید ۱۰ ژن دچار جهش شوند. بیماری اپی در مولیز تاولی اغلب از طریق پدر و مادر به ارث می رسد، هر چند مواردی نیز وجود دارد که این جهش در بدن انسان اتفاق بیفتد و مبتلا به این بیماری شود.

ایکتیوز لامار یکی دیگر از انواع بیماری های پوستی ارثی

اختلال ایکتیوز لامار باعث ایجاد فلس یا پوسته ضخیم در مبتلایان خود می شود. در انسان های سالم، پوست قدیمی قبل از ریختن، وظیفه محافظت از سلول های جوان تر را بر عهده دارد. در زیر پوست خارجی، سلول های پوست در حال تقسیم و تشکیل یک لایه جوان تر پوست هستند. زمانی که لایه خارجی پوست پیر شده و می میرد، لایه جوان تر سخت شده و جایگزین آن می شود.

در افراد مبتلا به این اختلال پوستی، لایه خارجی پیر شده و می میرد ولی جدا نمی شود. زمانی که لایه جدید جایگزین آن شده، سلول های پوست قدیمی جمع شده و سخت می شوند شکلی پوسته پوسته به وجود می آورند.

این بیماری پوستی بسیار نادر است. گاهی کودکی با این علائم به دنیا می آید و در نوجوانی یا جوانی علائمش ناپدید می شود. گاهی ممکن است که این بیماری در بزرگسالی خود را نشان دهد.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *