شغل جراحی و خطرات و ریسک های آن

امتیاز

افرادی که به کارهای چالشی علاقه دارند، می توانند این شغل را انتخاب کنند. از شیوه های بسیار مهم در درمان، جراحی می باشد. در جراحی معمولاً با یک برش در قسمتی از بدن که برای برداشتن کیسه صفرا، لوزه و یا آ پاندیس و یا یک بافت عفونتی و سرطان و حتی برای گذاشتن پروتز و دریچۀ مصنوعی و یا برای اصلاح نقصی مانند باز کردن رگ مورد استفاده می باشد. به افرادی که مهارت جراحی دارند، جراح گفته می شود و کارش در اتاق عمل می باشد و طبق تخصص حرفه خود، کارش را انجام می دهد. پزشک جراح بسته به نوع تخصصش فعالیت می کند مانند: جراح قلب، جراح مغز و اعصاب، جراح زنان و زایمان، جراح زییایی و غیره می باشد.

معمولاً قبل از شروع عمل، پرسنل اتاق عمل، ابزارهای داخل اتاق و بیمار را آماده کرده  و بعد از آن، جراح کار خود را به کمک تکنسین های اتاق عمل آغاز می کند.

در گذشته تمام جراحی ها به وسیلۀ تیغ جراحی و برش بر روی بدن صورت می گرفته، اما امروزه از روش های پیشرفته ای در جراحی استفاده می شود، مانند جراحی آندوسکوپیک، لیزر، اشعۀ گاما و غیره.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

معمولاً هر جراح بعد از اتمام جراحی اش بر حال بیمار هم نظارت هایی خواهد کرد تا بیمار بهبود یابد.

لباس جراح مخصوص و با نام گان شناخته می شود و قبل از عمل دستشان را می شویند و دستکش و کلاه و یک کفش استریل هم پا می کنند. کار پزشک جراح بسیار دشوار و پر استرس می باشد زیرا علاوه بر مهارت تخصصی اش که جراحی است باید به بیمار هم آرامش دهد و اعتماد و اطمینان را به او منتقل کند. جراح لازم است دانش بالا و بسیار عمیقی را داشته باشد مخصوصاً در بخش های فیزیولوژیکی، بیوشیمی، پاتولوژی و آناتومی

ساعت کاری افراد جراح مشخص نیست. بعضی مواقع ، 24 ساعت شبانه روز مشغول کار می باشند.

وظایف یک جراح

  1. تشخیص دقیق و درست
  2. تصمیم گیری درست در مورد روش جراحی مناسب
  3. انجام عمل جراحی
  4. نظارت بر وضع و حال بیمار بعد از عمل جراحی

دانش جراحی

  1. علاقۀ بالا برای کمک به مردم
  2. داشتن علاقه و دانش بالا در شغل پزشکی و آناتومی و فیزیولوژی
  3. دارای مهارت ارتباطی بالا
  4. قادر به آرام کردن بیمار و ایجاد اعتماد و اطمینان به آن ها
  5. قادر به مدیریت و رهبری مربوط به پرسنل اتاق عمل
  6. دارای توانایی تحمل کار سخت
  7. دارای سرعت عمل بالا و درست
  8. به روز بودن در اطلاعات پزشکی و مهارتی
  9. هماهنگی بین دست و چشم
  10. قادر به آموزش و ناظر بر کار همکارانش

نحوه ورود به این شغل

افراد فارغ التحصیل در رشتۀ پزشکی و افراد علاقمند که برای دریافت تخصص و فوق تخصص خود جراحی را انجام می دهند. البته انجام دادن درست یک جراحی نیاز به تجربه داشته و معمولاً این افراد مدتی را در کنار یک متخصص باتجربه در امر جراحی در اتاق عمل به عنوان کمک جراح می گذرانند تا بتوانند به صورت حرفه ای تر به این شغل بپردازند.

خطرات شغل جراحی

این شغل از جمله شغل های پر ریسک و پرخطر محسوب می شود. به این معنی که خطرات شغل جراحی از جمله خطراتی هست که با جان افراد سر و کار دارد. این کار باعث می شود که استرس زیادی هم به جراح وارد کند. در صورتی که به هر دلیل قصوری از سوی او صورت گرفته و باعث شود که جان بیمار به خطر بیفتد یا اینکه بیمار دچار نقص عضو بدنی شود، حتی احتمال شکایت از جراح هم وجود دارد که این شکایت گاهی به پرداخت غرامت هم می انجامد. البته این شغل هم مثل سایر شغل ها نیاز به افرادی دارد که آگاهانه آن را انتخاب کرده و با عشق به این کار می پردازند.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
1 نظر
  1. هادی نیک می‌گوید

    فکر میکنم توی شغل پزشکی، داشتن شغل جراحی غول مرحله آخر باشه. جراحان معمولاً استرس بالایی رو تحمل میکنن و به نظرم سخت ترین شغل رو در بین مشاغل پزشکی دارن. البته باید این رو هم در نظر بگیریم که در عوض درآمد خوبی هم دارن.

ارسال یک پاسخ

احراز هویت *