انواع میلیا، علت و درمان آن‌ها را بشناسید

5/5 - (2 امتیاز)
شاید این مطالب برای شما جذاب باشد

میلیا برجستگی‌های مرواریدی است که شبیه به جوش‌های سرسفید است. کیست میلیا در سنین مختلف بسیار رایج است. هرچند میلیا بر اثر التهاب پوستی ایجاد نمی‌شود اما علت ایجاد میلیا دقیقاً مشخص نیست. خوشبختانه برای درمان انواع میلیا، روش‌های متعددی وجود دارد. اگر میلیا شما را آزار نمی‌دهد بهتر است آن را به حال خود رها کنید اما بااین‌حال اگر می‌خواهید از شر میلیا خلاص شوید، می‌توانید روش‌های درمان میلیا را امتحان کنید.

علت‌های ایجاد میلیا زیر چشم

برای درمان میلیا بهتر است ابتدا علت ایجاد آن را پیدا و ریشه‌کن کنید، گاهی اوقات افراد بارهاوبارها به دنبال روش‌های درمان میلیا می‌گردند فقط به این دلیل که علت اصلی بیماری میلیا را نمی‌دانند. دلیل بیماری میلیا در نوزادان و بزرگسالان متفاوت است.

  1. علت میلیا نوزادان

علت بیماری میلیا در نوزادان مشخص نیست. میلیا در نوزادان معمولاً با آکنه نوزاد که توسط هورمون‌های مادر ایجاد می‌شود، اشتباه گرفته می‌شود. برخلاف آکنه نوزاد، میلیا باعث التهاب یا تورم نمی‌شود. نوزادانی که میلیا دارند معمولاً با آن متولد می‌شوند، درحالی‌که آکنه نوزاد تا دو یا چهار هفته پس از تولد ظاهر نمی‌شود.

 

  1. علت میلیا در بزرگسالان

در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان، میلیا به طور معمول با نوعی آسیب به پوست همراه و ایجاد می‌شود. میلیا ممکن است نتیجه موارد زیر باشد:

  • تاول زدن به دلیل یک بیماری پوستی، مانند اپیدرمولیز بولوزا (EB) ، پمفیگوئید سیکاتریکال، یا پورفیریا کاتنه تاردا (PCT)
  • آسیب پوست پس از جراحی
  • سوزش و آسیب پوست ناشی از آفتاب
  • استفاده طولانی‌مدت از کرم‌های استروئیدی
  • روش‌های درمانی پوست، مانند درم ابریژن یا لیزر
  • همچنین اگر پوست توانایی طبیعی خود را برای لایه‌برداری از دست بدهد، میلیا ایجاد می‌شود. این مورد ممکن است در نتیجه افزایش سن علت ایجاد میلیا باشد.

 

گاهی اوقات، میلیا بدون درمان از بین می‌رود. اما اگر علت ایجاد میلیا آسیب‌های ناشی از آفتاب یا عوارض جانبی جراحی‌های خاص باشد ممکن است به شما بیش از حد وفادار باشد، مگر اینکه اقدامی برای حذف آن‌ها انجام دهید.

تشخیص و درمان میلیا زیر چشم

در اکثر موارد یک معاینه ساده برای تشخیص میلیا کافی است. بااین‌حال اگر به پزشک عمومی مراجعه کنید ممکن است شما را به یک متخصص پوست ارجاع بدهد. هرچند نمونه‌برداری جز در موارد نادر نیاز نیست اما کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند! پزشک شما پس از تشخیص انواع میلیا ممکن است برای درمان میلیا خفیف روش‌های خانگی یا در موارد شدیدتر درمآن‌های پزشکی پیشنهاد کند.

انواع میلیا

پس از تشخیص میلیا توسط پزشک باید بدانید که به کدام یک از انواع میلیا مبتلا شده‌اید تا برای درمان آن اقدام کنید. انواع میلیا بر اساس سن یا آنچه باعث ایجاد میلیا می‌شود، طبقه‌بندی می‌شوند. میلیا اولیه خودبه‌خود اتفاق می‌افتد و علت آن تجمع کراتین در زیرپوست است و ممکن است در بزرگسالان و نوزادان ایجاد شود. بااین‌حال برای درمان میلیا اولیه نیازی به نگرانی نیست. معمولاً میلیا اولیه حتی بدون درمان تخصصی بعد از مدتی از سطح پوست از بین می‌رود.

میلیای ثانویه، ظاهری کاملاً مشابه میلیا اولیه دارد اما بعد از مسدود شدن مجاری منتهی به سطح پوست، بر اثر عواملی مانند آسیب ناشی از جراحات، سوختگی یا تاول ایجاد می‌شود. اگر دچار این نوع میلیا شده‌اید، بهتر است در قدم اول نگاهی به بافت محصولات مراقبت از پوست خود بیندازید و از سبک بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید. گاهی اوقات درمان میلیا ساده‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید.

درمان میلیا

راهکارهای قطعی برای درمان میلیا

هیچ درمانی برای میلیا نوزادان وجود ندارد. این میلیاها معمولاً ظرف چند هفته برطرف می‌شوند. در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان، بیماری میلیا طی چند ماه از بین می‌رود. اگر این کیست‌ها باعث ناراحتی شوند، روش‌های درمانی وجود دارد که می‌تواند در ازبین‌بردن آن‌ها مؤثر باشد.

روش‌های درمان میلیا

  1. استفاده از محصولات مناسب دور چشم

گاهی اوقات میلیا می‌تواند به‌عنوان واکنش به کرم‌های سنگین یا پمادهایی که ممکن است منافذ پوست را مسدود کند ظاهر شود. اطمینان حاصل کنید که از محصولات چشم مناسب استفاده می‌کنید. اگر دچار بیماری میلیا در اطراف چشم هستید، یک کرم دور چشم را امتحان کنید و از پاک‌کننده‌های آرایش چشم با پایه روغن خودداری کنید.

 

  1. از ضدآفتاب استفاده کنید

مراقبت از پوست در معرض آفتاب می‌تواند از تشکیل میلیا در صورت جلوگیری کند. آسیب خورشید می‌تواند از عوامل ایجادکننده بیماری میلیا باشد زیرا پوست را خشن می‌کند و سلول‌های مرده به‌سختی می‌توانند در روند طبیعی پوست، از بین بروند. مسدود شدن منافذ پوست می‌تواند علت تشکیل میلیا باشد و تا زمانی که اقدامی برای ازبین‌بردن منافذ باز انجام نشود، درمان میلیا صورت نخواهد گرفت. برای محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از آفتاب، کرم ضدآفتاب را حتی وقتی هوا ابری و سرد است فراموش نکنید.

 

  1. لایه‌برداری شیمیایی را امتحان کنید

لازم به یادآوری است که مواد شیمیایی لایه بردار بدون نسخه، بعید است که شما را از شر میلیا زیر چشم خلاص کنند. اسیدلاکتیک، اسید گلیکولیک و سالیسیلیک اسید ۳ ماده فعال لایه‌بردارهای شیمیایی هستند اما از آن جا که ناحیه زیر چشم بسیار حساس است باید مراقب باشید؛ به همین دلیل حتماً برای تهیه لایه بردار شیمیایی برای درمان میلیا به پزشک مراجعه کنید.

 

  1. کرم موضعی رتینوئید تهیه کنید

از رتینوئیدها می‌توان برای درمان میلیا و حتی جلوگیری از تشکیل آن استفاده کرد. به دلیل ماهیت رتینوئید که باعث تشویق گردش سلولی می‌شود. رتینوئید برای ازبین‌بردن هرگونه تجمع روی پوست، مانند میلیا، کار می‌کند. برای درمان میلیا در خانه، می‌توانید یک پارچه شستشوی خشن را به‌آرامی روی پوست بمالید تا باعث شل شدن آن شود، سپس رتینوئید را بزنید. این ترکیب از لایه‌برداری فیزیکی ملایم با پارچه و لایه‌برداری شیمیایی از رتینوئید باید به کاهش ظاهر میلیا کمک کند.

 

  1. تخلیه میلیا یا کورتاژ میلیا

این روش بسیار مؤثر است و نتایج آن فوری است. در طی درمان میلیا، با یک تیغه کوچک جراحی به نام لانست، یک سوراخ کوچک در سطح پوست ایجاد می‌شود. شاخه سخت ماده‌ای که میلیوم را تشکیل می‌دهد به‌آرامی از طریق دهانه با ابزاری به نام استخراج‌کننده کمدون توسط متخصص به بیرون کشیده می‌شود. به این روش کورتاژ میلیا هم می‌گویند.

اگرچه تخلیه میلیا وحشتناک به نظر می‌رسد، اما واقعاً دردناک نیست. هیچ ماده بیهوشی لازم نیست و در بدترین حالت احساس خراش و سوزش خواهید داشت. هرگز سعی نکنید خودتان میلیا را تخلیه کنید. یک اشتباه ممکن است میلیا را به مشکلی دائمی برای شما تبدیل کند یا باعث آسیب به نواحی حساس اطراف چشم شود.

 

  1. کرایوتراپی و دیاترمی

سرمادرمانی یا کرایوتراپی روشی است که از نیتروژن مایع برای یخ‌زدگی و درمان میلیا استفاده می‌شود. در مقابل در روش دیاترمی یا گرمادرمانی با استفاده از گرمای شدید میلیاها را از بین می‌برند.

 

  1. لیزردرمانی

در طی درمان میلیا با لیزر، لیزر با اشعه ضعیفی روی نواحی آسیب‌دیده متمرکز می‌شود و منافذ را باز می‌کند. با باز شدن منافذ، کراتین جمع شده تخلیه شده و میلیا از بین می‌رود.

 

ازآنجاکه در اکثر موارد بیماری میلیا فقط نتیجه یک محصول نامناسب آرایشی است، تغییر در روتین مراقبت از پوست یا درمان میلیا با خود شماست. درمان میلیا ضروری نیست و آن‌ها می‌توانند خودبه‌خود و با گذشت زمان از بین بروند. اگر میلیا شما را آزار می‌دهد، درمآن‌های بعدی می‌توانند آن‌ها را بهبود ببخشند. فقط توجه داشته باشید که برای پاک‌کردن آن‌ها، اغلب چندین ماه زمان لازم است. برای انتخاب محصولات مناسب آرایشی و مراقبتی خود می‌توانید از مجله زیبایی بیوتایل استفاده کنید، بیوتایل در مقالات متعددی درباره ترکیبات مختلف محصولات و روند صحیح مراقبت از پوست و مو منتشر کرده است. برای مطالعه بیشتر مجله زیبایی و سلامتی بیوتایل را دنبال کنید.

شاید این مطالب برای شما جذاب باشد
ارسال یک پاسخ

احراز هویت *